Door het volgen van het Fodmap dieet ben ik glutenvrij gaan bakken. Dit is niet omdat wij een glutenallergie hebben maar een intolerantie voor de suikers in meel van tarwe.
Het is best wel lastig om lekker glutenvrij te bakken. Het is wennen aan de andere eigenschappen van glutenvrije meelsoorten. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om kant en klare glutenvrije meelsoorten gebruiken. Vaak zitten hier ingrediënten in waar je met een PDS ( prikkelbaar darm syndroom) weer op reageer. Het is dus zoeken naar recepten waarbij gebruik wordt gemaakt van losse meelsoorten. En gewoon maar gaan uitproberen.
En dan niet vergeten om het op te schrijven wat je heb gedaan! Dit gebeurd mij dus regelmatig.
Het is best wel lastig om lekker glutenvrij te bakken. Het is wennen aan de andere eigenschappen van glutenvrije meelsoorten. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om kant en klare glutenvrije meelsoorten gebruiken. Vaak zitten hier ingrediënten in waar je met een PDS ( prikkelbaar darm syndroom) weer op reageer. Het is dus zoeken naar recepten waarbij gebruik wordt gemaakt van losse meelsoorten. En gewoon maar gaan uitproberen.
En dan niet vergeten om het op te schrijven wat je heb gedaan! Dit gebeurd mij dus regelmatig.
Maak een gratis website met Weebly