Rustiek brood

Dit deeg kun je het beste een dag eerder maken zodat het een nacht in de koelkast kan staan. Ook is het mogelijk om meer deeg te maken en er dan elke dag een broodje van te bakken. Je kunt het deeg 4 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt het deeg ook in de diepvries bewaren. Verdeel het deeg dan in stukken van 500 gram, deze kan je 4 weken in de vriezer bewaren. Laat het deeg een nacht ontdooien in de koelkast voordat je er een brood mee gaat bakken.
Ingrediënten
2 eiwitten
500 gr broodmix
1/2 eetlepel gedroogde gist
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
handwarm water
Bereiden;
* eiwitten in een kom en vul deze aan totdat je totaal ongeveer 360 ml vocht hebt
* meng de droge ingrediënten door elkaar
* voeg de vloeistof toe en meng alles goed
* laat ongeveer 2 uur afgedekt rijzen op kamer temperatuur
* je kunt er nu gelijk een brood mee bakken maar je kunt het deeg ook in de koelkast leggen en de volgende dag een brood bakken. Het deeg is al het koud is ook beter te vormen.
* als je het brood wil bakken neem je een stuk van 500 gram deeg. Gebruik rijstmeel om te voorkomen dat het deeg aan het werkblad vast gaat zitten. Strooi ook wat op een stuk bakpapier waar het brood op moet komen te liggen. Vorm het deeg in de vorm van een bol. Je kunt je handen iets nat maken. Laat het deeg ongeveer een 1 uur afgedekt rusten. Het deeg zal niet zo heel veel meer rijzen.
* verwarm de oven voor op 190 graden. Als je een pizzasteen hebt leg deze dan gelijk in de oven om deze mee op te warmen.
* zet een leeg bakblik in de oven en laat deze mee opwarmen.
* snij een kruis in het brood met een scherp mes en schuif het brood op de pizzasteen en doe heet water in het bakblik voor stoomvorming in de oven. Hierdoor krijgt het brood een knapperige korst. Het brood moet ongeveer 45 minuten bakken. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het gaat snijden.
Het is een stevig brood wat goed vult. Het is ook erg lekker om het even op te warmen in de oven voordat je het gaat eten.
Ingrediënten
2 eiwitten
500 gr broodmix
1/2 eetlepel gedroogde gist
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
handwarm water
Bereiden;
* eiwitten in een kom en vul deze aan totdat je totaal ongeveer 360 ml vocht hebt
* meng de droge ingrediënten door elkaar
* voeg de vloeistof toe en meng alles goed
* laat ongeveer 2 uur afgedekt rijzen op kamer temperatuur
* je kunt er nu gelijk een brood mee bakken maar je kunt het deeg ook in de koelkast leggen en de volgende dag een brood bakken. Het deeg is al het koud is ook beter te vormen.
* als je het brood wil bakken neem je een stuk van 500 gram deeg. Gebruik rijstmeel om te voorkomen dat het deeg aan het werkblad vast gaat zitten. Strooi ook wat op een stuk bakpapier waar het brood op moet komen te liggen. Vorm het deeg in de vorm van een bol. Je kunt je handen iets nat maken. Laat het deeg ongeveer een 1 uur afgedekt rusten. Het deeg zal niet zo heel veel meer rijzen.
* verwarm de oven voor op 190 graden. Als je een pizzasteen hebt leg deze dan gelijk in de oven om deze mee op te warmen.
* zet een leeg bakblik in de oven en laat deze mee opwarmen.
* snij een kruis in het brood met een scherp mes en schuif het brood op de pizzasteen en doe heet water in het bakblik voor stoomvorming in de oven. Hierdoor krijgt het brood een knapperige korst. Het brood moet ongeveer 45 minuten bakken. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het gaat snijden.
Het is een stevig brood wat goed vult. Het is ook erg lekker om het even op te warmen in de oven voordat je het gaat eten.
Maak een gratis website met Weebly