Wie is Gewoon Lucette?
Lekker en gezond eten gemaakt met pure ingrediënten is echt op mijn lijf geschreven.
Al van jongs af aan was ik in de keuken te vinden. Meekijken en mijn moeder meehelpen waar k kon.
Pannenkoeken bakken, en met veel geduld heerlijk gebakken aardappeltjes maken. Maar ook cake bakken, en dan vooral het laatste restje deeg met je vinger van de deeghaak afhalen en opeten.
En natuurlijk op oudjaarsdag samen met mijn vader in de schuur oliebollen en appelflappen bakken. Schalen vol voor de hele familie en de halve straat. Je leest het al eten bereiden is mij met de paplepel ingegoten.
De liefde voor koken en bakken had ik niet van een vreemde. Mijn opa heeft een eigen bakkerij gehad en later en cafetaria.
Wat ik mij nog goed kan herinneren is het ijs wat mijn opa zelf maakte. Wij mochten dan de restjes van het mes uit de ijsmachine eten. Ik kan je zeggen dat was heerlijk!! Dat zachte vers gemaakte ijs, ik kan het nog bijna proeven als ik dit zo opschrijf.
Het lag dus voor de hand dat ik een opleiding ging volgen in de richting van koken en bakken. Was ik eerst van plan om bakker te worden is dat veranderd in werken in de horeca. Vanaf mijn 17e tot dat ik moeder ben geworden heb ik in de horeca gewerkt. In verschillende bedrijven maar wel altijd in bedrijven waar ze veel zelf maakte. Van de soep, verse maaltijden tot aan kroketten en ijs. Daarna heb ik een aantal jaar niet gewerkt en was ik fulltime moeder. Nu ik hier op terug kijk zie ik het als een grote rijkdom dat ik alle tijd had voor mijn dochters. En natuurlijk werd er regelmatig wat gebakken en lekker gekookt.
Toen de jongste naar school ging begon het bij mij weer te kriebelen. Alleen ben ik niet in de horeca gaan werken maar heb ik mijzelf omgeschoold tot pedagogisch medewerker en ben ik gaan werken op een peuterspeelzaal. Dit werk heb ik ruim 12 jaar met veel liefde en plezier gedaan. Maar het begon toch weer te kriebelen. En koken en bakken ben ik altijd volop blijven doen. Totdat steeds meer mensen tegen mij zeiden: "Daar zou je iets mee moeten doen, jij kan zo heerlijk koken en bakken". In 2017 zag ik een oproepje op facebook van onze Albert Heijn. Ze zochten een kok voor hun kookeiland, dat lijkt mij leuk dacht ik gelijk. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd op het bericht. Uiteindelijk heb ik een kleine 2 jaar gekookt bij de Albert Hein.
De passie voor gezond en puur koken is er altijd wel geweest. Dit is meer geworden nadat ik mij meer ben gaan verdiepen in voeding en een gezonde leefstijl. Mede door het volgen van het Fodmap dieet ben ik steeds bewuster geworden van wat bepaalde voeding met je doet. Ik kan heel goed merken als ik langere tijd veel dingen eet waar ik minder goed tegen kan. Dan voel ik mij minder energiek en heb ik meer last van mijn darmen en ander ongemakken. Om deze reden ben ik de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach bij de Mark academy gaan volgen. Hier heb ik geleerd dat naast voeding, bewegen, ontspanning en een opgeruimd hoofd heel belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Met Gewoon Lucette wil ik dit met elkaar combineren. Als ik voor andere kook of iets bak geeft dit mij veel energie. Ik wil graag mijn kennis en passie delen voor lekker en gezond eten en leven.
En zo is Gewoon Lucette ontstaan. Waarom Gewoon Lucette?
Omdat ik een gezonde leefstijl belangrijk vind maar dan wel zonder fratsen maar gewoon lekker!
Groetjes,
Lucette
Al van jongs af aan was ik in de keuken te vinden. Meekijken en mijn moeder meehelpen waar k kon.
Pannenkoeken bakken, en met veel geduld heerlijk gebakken aardappeltjes maken. Maar ook cake bakken, en dan vooral het laatste restje deeg met je vinger van de deeghaak afhalen en opeten.
En natuurlijk op oudjaarsdag samen met mijn vader in de schuur oliebollen en appelflappen bakken. Schalen vol voor de hele familie en de halve straat. Je leest het al eten bereiden is mij met de paplepel ingegoten.
De liefde voor koken en bakken had ik niet van een vreemde. Mijn opa heeft een eigen bakkerij gehad en later en cafetaria.
Wat ik mij nog goed kan herinneren is het ijs wat mijn opa zelf maakte. Wij mochten dan de restjes van het mes uit de ijsmachine eten. Ik kan je zeggen dat was heerlijk!! Dat zachte vers gemaakte ijs, ik kan het nog bijna proeven als ik dit zo opschrijf.
Het lag dus voor de hand dat ik een opleiding ging volgen in de richting van koken en bakken. Was ik eerst van plan om bakker te worden is dat veranderd in werken in de horeca. Vanaf mijn 17e tot dat ik moeder ben geworden heb ik in de horeca gewerkt. In verschillende bedrijven maar wel altijd in bedrijven waar ze veel zelf maakte. Van de soep, verse maaltijden tot aan kroketten en ijs. Daarna heb ik een aantal jaar niet gewerkt en was ik fulltime moeder. Nu ik hier op terug kijk zie ik het als een grote rijkdom dat ik alle tijd had voor mijn dochters. En natuurlijk werd er regelmatig wat gebakken en lekker gekookt.
Toen de jongste naar school ging begon het bij mij weer te kriebelen. Alleen ben ik niet in de horeca gaan werken maar heb ik mijzelf omgeschoold tot pedagogisch medewerker en ben ik gaan werken op een peuterspeelzaal. Dit werk heb ik ruim 12 jaar met veel liefde en plezier gedaan. Maar het begon toch weer te kriebelen. En koken en bakken ben ik altijd volop blijven doen. Totdat steeds meer mensen tegen mij zeiden: "Daar zou je iets mee moeten doen, jij kan zo heerlijk koken en bakken". In 2017 zag ik een oproepje op facebook van onze Albert Heijn. Ze zochten een kok voor hun kookeiland, dat lijkt mij leuk dacht ik gelijk. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd op het bericht. Uiteindelijk heb ik een kleine 2 jaar gekookt bij de Albert Hein.
De passie voor gezond en puur koken is er altijd wel geweest. Dit is meer geworden nadat ik mij meer ben gaan verdiepen in voeding en een gezonde leefstijl. Mede door het volgen van het Fodmap dieet ben ik steeds bewuster geworden van wat bepaalde voeding met je doet. Ik kan heel goed merken als ik langere tijd veel dingen eet waar ik minder goed tegen kan. Dan voel ik mij minder energiek en heb ik meer last van mijn darmen en ander ongemakken. Om deze reden ben ik de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach bij de Mark academy gaan volgen. Hier heb ik geleerd dat naast voeding, bewegen, ontspanning en een opgeruimd hoofd heel belangrijk zijn om lekker in je vel te zitten. Met Gewoon Lucette wil ik dit met elkaar combineren. Als ik voor andere kook of iets bak geeft dit mij veel energie. Ik wil graag mijn kennis en passie delen voor lekker en gezond eten en leven.
En zo is Gewoon Lucette ontstaan. Waarom Gewoon Lucette?
Omdat ik een gezonde leefstijl belangrijk vind maar dan wel zonder fratsen maar gewoon lekker!
Groetjes,
Lucette
Maak een gratis website met Weebly