Een heerlijk koekje voor bij de thee of de koffie
Ingrediënten
Ingrediënten
- 175 gram havermout
- 150 gram glutenvrij meel
- 150 gram licht bruine basterd suiker
- 200 gram boter koud in blokjes ( lactose vrij? neem dan een plantaardige margarine)
- 1/2 ei
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl backing soda
- iets kaneel of koekkruiden
- maal de havermout in een keukenmachine fijn
- voeg de rest van de ingrediënten toe en meng in de keukenmachine tot een deeg. Heb je geen grote keukenmachine dan kun je het deeg ook met de hand kneden.
- Leg het deeg minimaal 1 uur in plastic in de koelkast
- warm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier, heb je twee bakblikken kun je alles tegelijk bakken. Dat kan alleen als je een hete lucht oven hebt, anders moet je het in twee keer bakken.
- verdeel het deeg in balletjes zo groot als een druif en leg ze op het bakblik met tussenruimte.
- druk de balletjes kruislings plat met een vork
- bak ze 13 - 18 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.
Maak een gratis website met Weebly