Zomerse Buddha Bowl
Ingrediënten :
- 300 gr doperweten, rode linzen rijst
- ¼ watermeloen of een ½ mini watermeloen
- 2 bosuien
- 1 limoen
- 4 el sojasaus
- 1 el gembersiroop
- 1 el sesamolie
- 1 komkommer
- 2 avocado`s
- 175 gr koel verse sojabonen
- 2 (kogel)biefstukken
- 1 rode punt paprika
- 100 gr baby spinazie
- 2 el Hoisinsaus*
- 12 wasabibollen
- Peper&zout
Bereiding :
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes van ongeveer 1 ½ cm. Pers de limoen uit. Snij de bosui in flinterdunne schuine reepjes.
Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
Doe de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap, de bosui, ½ el gembersiroop, de sojasaus en de sesamolie toe. Meng alles goed en laat staan tot gebruik. Schep af en toe even om.
Halveer de komkommer in de lengte en haal met een theelepel de zaadlijst eruit, snij in boogjes. Maak de punt paprika schoon en snij in smalle reepjes.
Hak de wasabibollen fijn.
Snij de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe in een hoge kom. Voeg ½ el gembersiroop toe en peper en zout. Pureer met een staafmixer en proef en breng zo nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat limoensap.
Strooi vers gemalen peper op de biefstuk en verhit een koekenpan of en grillpan. Doe iets boter of olie in de pan en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide zijden mooi bruin. Bepaal hoe gaar je de biefstuk wil laten worden maar bak niet te lang. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten op een bord of snijplank. Snij de biefstuk in mooi dunne plakken. Verhit in dezelfde pan op een laag vuur de Hoisinsaus en leg kort de biefstuk plakken erin. Haal uit de pan en leg weer op een bord en giet de Hoisinsaus erover heen.
Ga nu de kommen opmaken.
Begin met de rijst en de sojabonen. Dan de komkommer, de baby spinazie en daar bovenop de meloen. Leg de biefstuk erop en giet iets Hoisin saus over het vlees. Doe een schep avocadocrème er boven op en strooi er wat wasabi kruimels overheen. Leg als laatste wat reepjes paprika erbij. Doe het vocht van de meloen in een kommetje en zet het op tafel erbij. Er kan dan naar smaak nog wat dressing worden toegevoegd.
Eet smakelijk!
*recept om Hoisinsaus zelf te maken.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes van ongeveer 1 ½ cm. Pers de limoen uit. Snij de bosui in flinterdunne schuine reepjes.
Haal de biefstukken uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
Doe de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap, de bosui, ½ el gembersiroop, de sojasaus en de sesamolie toe. Meng alles goed en laat staan tot gebruik. Schep af en toe even om.
Halveer de komkommer in de lengte en haal met een theelepel de zaadlijst eruit, snij in boogjes. Maak de punt paprika schoon en snij in smalle reepjes.
Hak de wasabibollen fijn.
Snij de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe in een hoge kom. Voeg ½ el gembersiroop toe en peper en zout. Pureer met een staafmixer en proef en breng zo nodig op smaak met peper, zout en eventueel wat limoensap.
Strooi vers gemalen peper op de biefstuk en verhit een koekenpan of en grillpan. Doe iets boter of olie in de pan en bak de biefstuk op hoog vuur aan beide zijden mooi bruin. Bepaal hoe gaar je de biefstuk wil laten worden maar bak niet te lang. Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten op een bord of snijplank. Snij de biefstuk in mooi dunne plakken. Verhit in dezelfde pan op een laag vuur de Hoisinsaus en leg kort de biefstuk plakken erin. Haal uit de pan en leg weer op een bord en giet de Hoisinsaus erover heen.
Ga nu de kommen opmaken.
Begin met de rijst en de sojabonen. Dan de komkommer, de baby spinazie en daar bovenop de meloen. Leg de biefstuk erop en giet iets Hoisin saus over het vlees. Doe een schep avocadocrème er boven op en strooi er wat wasabi kruimels overheen. Leg als laatste wat reepjes paprika erbij. Doe het vocht van de meloen in een kommetje en zet het op tafel erbij. Er kan dan naar smaak nog wat dressing worden toegevoegd.
Eet smakelijk!
*recept om Hoisinsaus zelf te maken.
Maak een gratis website met Weebly