18 stuks
Borrelhapje
Bereidingstijd: 30 minuten
Borrelhapje
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 gr rundergehakt
- 1 tl sesamolie
- 100 gr paneermeel of panko
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 3 bosuitjes fijn gesneden plus iets extra voor de garnering
- Sesamzaadjes, voor de garnering
- 120ml Hoisinsaus
- 2 eetl rijstazijn
- 1 eetl sojasaus
- ½ tl sesamoilie
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl verse geraspte gember
Bereiding:
Meng het gehakt met de overige ingrediënten. Maak er tussen de 18 – 20 kleine balletjes van.
Bak de balletjes in een koekenpan mooi bruin en gaar.
Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Serveer de balletjes met de saus. Garneer de balletjes met de fijn gesneden bosui en de sesamzaadjes.
Eet smakelijk.
Tip:
De balletjes kun je ook als onderdeel van een rijsttafel serveren.
Heb je een Airftyer? Dan kun je de balletjes ook hierin bakken. Op deze manier gebruik je minder vet om ze te bakken. Je kunt ze natuurlijk ook prima opwarmen in de Airfryer.
Panko is een Japanse paneermeel wat knapperiger en luchtiger is dan gewoon paneermeel.
Zelf Hoisinsaus maken? Klik hier voor het recept.
Maak een gratis website met Weebly