Andijvie ovenschotel
Lange tijd had ik bij de biologische tuinderij de Elzenkamp een abonnement op een groentetas. Daar zat op een keer andijvie en pastinaak in.
Wat zal ik daar eens van gaan maken? Het internet maar opgedoken en zoeken naar een recept waar beide groente in werden verwerkt. Dat werd lastig want ik kon niet echt iets vinden. Dan zelf maar aan de knutsel! Hieronder het recept van het eindresultaat.
recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
* 500 gr pastinaak
* 500 gr aardappels
* 500 gr gesneden andijvie
* 250 gr gerookte spekreepjes
* 500 gr gehakt
* 3 teentjes knoflook ( fodmap: knoflookolie )
* 250 ml crème fraîche ( fodmap: lactosevrije crème fraîche )
* 4 eieren
* 250 gr geraspte kaas ( fodmap: oude kaas )
* peper
Bereiden:
* schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op en kook het gaar. Als het gaar is afgieten en terug op het vuur zetten. Wat melk erbij doen en alles pureren. Gebruik hiervoor een puree stamper of een staafmixer met een opzetstuk voor puree maken. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Roer de spekjes door de puree.
* bak de spelreepjes uit totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier.
* in dezelfde pan het gehakt rul bakken. Als er teveel vet in de pan komt dit eruit scheppen. Let op dit is erg heet!!
* als het gehakt mooi bruin de knoflook of de olie even kort meebakken.
* de andijvie erbij doen en omroeren zodat het slinkt. Afblussen met een klein beetje water, eventueel nog even laten doorkoken. Proef even hoe gaar de andijvie is. Draai daarna het vuur uit.
* roer de crème fraîche en de eieren los en roer de kaas erdoor, breng op smaak met wat peper. Roer dit mengsel door de andijvie.
* schep het andijvie mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree er over heen. Strooi wat kaas over de puree.
* bak ongeveer 30 min in een oven van 200 graden.
Wat zal ik daar eens van gaan maken? Het internet maar opgedoken en zoeken naar een recept waar beide groente in werden verwerkt. Dat werd lastig want ik kon niet echt iets vinden. Dan zelf maar aan de knutsel! Hieronder het recept van het eindresultaat.
recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
* 500 gr pastinaak
* 500 gr aardappels
* 500 gr gesneden andijvie
* 250 gr gerookte spekreepjes
* 500 gr gehakt
* 3 teentjes knoflook ( fodmap: knoflookolie )
* 250 ml crème fraîche ( fodmap: lactosevrije crème fraîche )
* 4 eieren
* 250 gr geraspte kaas ( fodmap: oude kaas )
* peper
Bereiden:
* schil de pastinaak en de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op en kook het gaar. Als het gaar is afgieten en terug op het vuur zetten. Wat melk erbij doen en alles pureren. Gebruik hiervoor een puree stamper of een staafmixer met een opzetstuk voor puree maken. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout. Roer de spekjes door de puree.
* bak de spelreepjes uit totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier.
* in dezelfde pan het gehakt rul bakken. Als er teveel vet in de pan komt dit eruit scheppen. Let op dit is erg heet!!
* als het gehakt mooi bruin de knoflook of de olie even kort meebakken.
* de andijvie erbij doen en omroeren zodat het slinkt. Afblussen met een klein beetje water, eventueel nog even laten doorkoken. Proef even hoe gaar de andijvie is. Draai daarna het vuur uit.
* roer de crème fraîche en de eieren los en roer de kaas erdoor, breng op smaak met wat peper. Roer dit mengsel door de andijvie.
* schep het andijvie mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel de puree er over heen. Strooi wat kaas over de puree.
* bak ongeveer 30 min in een oven van 200 graden.
Maak een gratis website met Weebly