Als je zuurdesembrood zelf wil gaan bakken moet je een zuurdesem starter hebben. Deze starter gebruik je in plaats van gist om een brood te laten rijzen.
Zuurdesembrood zelf maken is leuk om te doen het kost alleen wel meer tijd dan brood wat je met gist maakt. Ten eerste moet je dus een actieve starter hebben en ten tweede duurt het proces van rijzen lager bij zuurdesembrood. Maar het wordt uiteindelijk dan wel beloond met een heerlijk brood of broodjes.
Hoe maak je een starter? Hiervoor zijn voldoende recepten op het internet te vinden.
Hieronder een aantal sites waar je een recept en duidelijke beschrijving van het maken van een starter:
Een bekende in de wereld van het bakken van brood is Levine van Doorne:Op haar site zijn veel recepten voor het bakken van brood en broodjes te vinden. Haar recept voor het maken van een desemstarter heb ik ook gemaakt en het leverde mij een prima starter op.
Levine heeft ook een boek geschreven: Brood uit eigen oven. Dit boek heb ik ook en ik heb al verschillende recepten uit haar boek met succes gemaakt.
Xandra bakt brood is ook een site en blog over het bakken van brood en broodjes. Zij heeft een online cursus staan voor het maken van een starter:Zelf heb ik dit recept en werkwijze niet uitgeprobeerd. Wel heb ik andere recepten van haar gemaakt met succes.
Op Weekend Bakery kun je waardevolle informatie vinden voor het maken van zuurdesembrood en zij verkopen ook materiaal wat je nodig hebt voor het bakken van zuurdesembrood:Op deze site staan veel recepten voor het bakken van brood en broodjes.
Zoals je al kan lezen zijn er meerder mogelijkheden voor het maken van een zuurdesemstarter en het bakken van zuurdesem brood. Kijk wat bij jou het beste past en lukt. Bij mij is het ook wel mislukt maar daar liet ik mij niet door ontmoedigen. Wat belangrijk is dat je met het maken van een starter alles goed afweegt en consequent je starter voed en ook er mee bakt, dus starter eruit haalt. Hiermee ververs je de starter.
Daarnaast is de aanschaf van een rijsmandje erg handig. Zuurdesemdeeg is wat natter dan gewoon deeg. Als je het dan laat rijzen op de bakplaat dan heb je de kans het een groot plat brood gaat worden. En door het rijsmandje krijg je ook een mooie korst en structuur bovenop je brood.
Lijkt het leuk je en ben je bereid om er wat tijd in te stoppen ga het dan zeker eens uitproberen!
Zuurdesembrood zelf maken is leuk om te doen het kost alleen wel meer tijd dan brood wat je met gist maakt. Ten eerste moet je dus een actieve starter hebben en ten tweede duurt het proces van rijzen lager bij zuurdesembrood. Maar het wordt uiteindelijk dan wel beloond met een heerlijk brood of broodjes.
Hoe maak je een starter? Hiervoor zijn voldoende recepten op het internet te vinden.
Hieronder een aantal sites waar je een recept en duidelijke beschrijving van het maken van een starter:
Een bekende in de wereld van het bakken van brood is Levine van Doorne:Op haar site zijn veel recepten voor het bakken van brood en broodjes te vinden. Haar recept voor het maken van een desemstarter heb ik ook gemaakt en het leverde mij een prima starter op.
Levine heeft ook een boek geschreven: Brood uit eigen oven. Dit boek heb ik ook en ik heb al verschillende recepten uit haar boek met succes gemaakt.
Xandra bakt brood is ook een site en blog over het bakken van brood en broodjes. Zij heeft een online cursus staan voor het maken van een starter:Zelf heb ik dit recept en werkwijze niet uitgeprobeerd. Wel heb ik andere recepten van haar gemaakt met succes.
Op Weekend Bakery kun je waardevolle informatie vinden voor het maken van zuurdesembrood en zij verkopen ook materiaal wat je nodig hebt voor het bakken van zuurdesembrood:Op deze site staan veel recepten voor het bakken van brood en broodjes.
Zoals je al kan lezen zijn er meerder mogelijkheden voor het maken van een zuurdesemstarter en het bakken van zuurdesem brood. Kijk wat bij jou het beste past en lukt. Bij mij is het ook wel mislukt maar daar liet ik mij niet door ontmoedigen. Wat belangrijk is dat je met het maken van een starter alles goed afweegt en consequent je starter voed en ook er mee bakt, dus starter eruit haalt. Hiermee ververs je de starter.
Daarnaast is de aanschaf van een rijsmandje erg handig. Zuurdesemdeeg is wat natter dan gewoon deeg. Als je het dan laat rijzen op de bakplaat dan heb je de kans het een groot plat brood gaat worden. En door het rijsmandje krijg je ook een mooie korst en structuur bovenop je brood.
Lijkt het leuk je en ben je bereid om er wat tijd in te stoppen ga het dan zeker eens uitproberen!
Maak een gratis website met Weebly