Spitskool met satesaus

Ingrediënten:
Zelf satésaus maken:
- 1 spitskool
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 500 gr rundergehakt
- Water
- Sambal( naar smaak)
- Sojasaus
- honing ( naar smaak )
- 250 gr zilvervliesrijst
- Satésaus
Zelf satésaus maken:
- 75 gr pindakaas
- 1 ruime eetl sojasaus
- ½ eetl rijstazijn
- 1 eetl honing
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl knolookpoeder
- 1 eetl kokend water
- Evt. sambal
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de spitskool in kleine reepjes. Snipper de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in smalle reepjes.
Bak in een ruime koekenpan het gehakt rul. Bak de ui, paprika en knoflook even mee. Voeg dan de spitskool toe en bak deze voor 5 minuten mee.
Voeg 2 royale scheppen satésaus toe met een scheutje water en meng alles goed door elkaar. Kijk of het genoeg saus is, voeg anders nog wat satésaus en water toe.
Zelf satésaus maak je als volgt:
Doe dan alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje. Voeg het kokende water toe en roer er een gladde saus van. Proef de saus en voeg eventueel nog wat sambal toe om het op smaak te brengen.
Zorg dat je pindasaus niet te dun maar ook niet te dik wordt. Voeg je eigen gemaakte satésaus toe aan het vlees/kool mengsel.
Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 5 min zachtjes doorkoken. Hou je van pittig? Voeg dan nog wat sambal toe. Voor een iets zoetere smaak kun je nog wat ketjap manis toevoegen.
Serveer met zilvervliesrijst, liever koolhydraadarm? Neem dan bloemkool- of broccolirijst
Erg lekker om er gebakken uitjes en wat kroepoek bij te serveren.
Eet smakelijk!
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de spitskool in kleine reepjes. Snipper de ui in kleine blokjes en hak de knoflook fijn. Snij de paprika in smalle reepjes.
Bak in een ruime koekenpan het gehakt rul. Bak de ui, paprika en knoflook even mee. Voeg dan de spitskool toe en bak deze voor 5 minuten mee.
Voeg 2 royale scheppen satésaus toe met een scheutje water en meng alles goed door elkaar. Kijk of het genoeg saus is, voeg anders nog wat satésaus en water toe.
Zelf satésaus maak je als volgt:
Doe dan alle ingrediënten voor de pindasaus in een pannetje. Voeg het kokende water toe en roer er een gladde saus van. Proef de saus en voeg eventueel nog wat sambal toe om het op smaak te brengen.
Zorg dat je pindasaus niet te dun maar ook niet te dik wordt. Voeg je eigen gemaakte satésaus toe aan het vlees/kool mengsel.
Zet het vuur laag en laat alles ongeveer 5 min zachtjes doorkoken. Hou je van pittig? Voeg dan nog wat sambal toe. Voor een iets zoetere smaak kun je nog wat ketjap manis toevoegen.
Serveer met zilvervliesrijst, liever koolhydraadarm? Neem dan bloemkool- of broccolirijst
Erg lekker om er gebakken uitjes en wat kroepoek bij te serveren.
Eet smakelijk!
Maak een gratis website met Weebly