Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Maak de venkel schoon en verdeel in 4 stukken. Leg de bloemkoolroosjes en de venkel parten op een bakplaat met bakpaper. Sprenkel er olijfolie overheen en strooi er gedroogde basilicum en iets peper over heen. Rooster in de oven voor ongeveer 30 minuten. Kijk naar 15 minuten hoever het is en roer het even door. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Smelt in een ruime pan de boter en fruit het uitje en de knoflook hierin aan. Voeg de geroosterde bloemkool en venkel toe en bak kort mee. Hou een paar bloemkoolroosjes achter voor de garnering. Blus af met 1 liter water en voeg een bouillonblokje toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat rustig gaar koken. Als het gaar is met de staafmixer alles glad pureren.
Voeg de kookroom en het citroensap toe en breng weer aan de kook. Als de soep nog wat dik is voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Smelt de boter in een pan en voeg de paprikapoeder toe, let op dat het niet verbrand want dan kun je het niet meer gebruiken.
Serveer de soep in een mooi diep bord of kom. Druppel er voor het serveren wat paprikapoeder in.
Eet smakelijk!
Tip:
- Lekker met zelfgemaakt croutons van oud brood. Snij het oude brood in kleine blokjes en meng in een kom met olijfolie en b.v. Italiaanse kruiden. Bak op een laag vuur in een droge koekenpan de croutons mooi bruin. Je kunt ze ook in de oven bakken.
- Uitgebakken spekjes zijn erg lekker in de soep. Of stukje gerookte kipfilet of warm gerookte zalm.
- Een stokbrood over? Snij het brood in sneetjes. Smeer op elk sneetje iets pesto of iets tapanade. Even roosteren in de oven.
Maak een gratis website met Weebly