
Ingrediënten :
Bietenburger:
Avocadocrème:
Bietenburger:
- 250 gram schoon gemaakte rauwe rode bieten
- 100-125 gr havermout
- 1 kleine uit of 1 bosuitje
- 75-100 gr feta
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 1 tl olijfolie
- 1 tl mosterd
- 4 kleine augurkjes
- Peper&zout
- 100 gr fijn gemaakte cornflakes
Avocadocrème:
- 1 rijpe avocado
- 1 bosuitje
- 1 teentje knoflook
- ½ limoensap
- 4 kleine augurkjes
- 2 el crème fraiche
- Snufje gerookte paprikapoeder
- Peper&zout
- 2-3 zongedroogde tomaten op olie
Bereiding :
Bietenburger
Schil de rauwe rode bieten en rasp ze grof. Maak de ui schoon en snipper in kleine stukjes. Snij de augurkjes in kleine stukjes. Maak het teentje knoflook schoon en snij heel fijn of knijp hem door een knoflookpers.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed door elkaar heen. Brokkel tijdens het mengen de feta in kleine stukjes. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Dit is om de havermout al het vocht goed op te laten nemen.
Vorm er burgers van. Je kan er 4 grote van maken of meer kleine burgertjes. Druk beide zijden van de burgers in de fijn gemaakte cornflakes. Dit zorgt voor een krokant laagje tijdens het bakken.
Bak de burgers in wat boter of olie in een koekenpan. Serveer ze op een broodje met wat sla, augurk, tomaat en de avocadocrème.
Avocadocrème
Snij de rijpe avocado doormidden om de pit heen en haal de beide helften van elkaar. Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het in een hoge kom.
Snij het bosuitje in kleine ringetjes de augurk, zongedroogde tomaatjes en de knoflook in kleine stukjes. Hou van de augurk ongeveer de helft achter en doe rest met de andere ingrediënten bij de avocado. Voeg het limoensap, de paprikapoeder en de crème fraiche toe. Meng alles met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat crème fraiche. Meng de achtergehouden stukjes augurk door de crème en serveer de crème bij de bietenburger.
Eet smakelijk!
Tip:
Je kunt de burger ook als onderdeel van een maaltijd eten als vervanger van het vlees.
Bietenburger
Schil de rauwe rode bieten en rasp ze grof. Maak de ui schoon en snipper in kleine stukjes. Snij de augurkjes in kleine stukjes. Maak het teentje knoflook schoon en snij heel fijn of knijp hem door een knoflookpers.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed door elkaar heen. Brokkel tijdens het mengen de feta in kleine stukjes. Laat dit mengsel minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Dit is om de havermout al het vocht goed op te laten nemen.
Vorm er burgers van. Je kan er 4 grote van maken of meer kleine burgertjes. Druk beide zijden van de burgers in de fijn gemaakte cornflakes. Dit zorgt voor een krokant laagje tijdens het bakken.
Bak de burgers in wat boter of olie in een koekenpan. Serveer ze op een broodje met wat sla, augurk, tomaat en de avocadocrème.
Avocadocrème
Snij de rijpe avocado doormidden om de pit heen en haal de beide helften van elkaar. Haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het in een hoge kom.
Snij het bosuitje in kleine ringetjes de augurk, zongedroogde tomaatjes en de knoflook in kleine stukjes. Hou van de augurk ongeveer de helft achter en doe rest met de andere ingrediënten bij de avocado. Voeg het limoensap, de paprikapoeder en de crème fraiche toe. Meng alles met een staafmixer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat crème fraiche. Meng de achtergehouden stukjes augurk door de crème en serveer de crème bij de bietenburger.
Eet smakelijk!
Tip:
Je kunt de burger ook als onderdeel van een maaltijd eten als vervanger van het vlees.
Maak een gratis website met Weebly