Noten-karamelkoek
Ingrediënten:
Bereiden:
Verwamr de oven voor op 180 graden.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan maar laat het niet te warm worden.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
Bekleed een brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk en de notenmix.
Neem de koke uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat 2 uur helemaal afkoelen en snij in porties.
Tip:
Bron recept:
Allerhande.
- 100 gr blanke garneeramandelen
- 100 gr ongezouten boter
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1/2/ tl zout
- 1 tl vanullearoma
- 250 ml gecondenseerde melk ( blikje 397 gr)
- 150 gr gezouten notenmix
Bereiden:
Verwamr de oven voor op 180 graden.
Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan maar laat het niet te warm worden.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en de fijne suiker in een kom. Voeg de gesmolten boter, het zout en vanillearoma toe. Kneed tot een deegbal.
Bekleed een brownievorm met bakpapier en verdeel het deeg in een gelijkmatige laag over de bodem. Bak 15 min. in het midden van de oven. Meng ondertussen in een kom de gecondenseerde melk en de notenmix.
Neem de koke uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 15 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, laat 2 uur helemaal afkoelen en snij in porties.
Tip:
- Heb je geen keukenmachine, neem dan amandelmeel.
- Gluten vrije variant maken? Vervang het zelfrijzend bakmeel door glutenvrij zelfrijzend bakmeel.
Bron recept:
Allerhande.
Maak een gratis website met Weebly