
Maaltijdsalade met groente en quinoa
Ingrediënten :
salade
Tuinbonen*
Tuinerwten*
Sperciebonen
Snijbonen
Groene asperge
Wortel
Dressing
*kan uit de diepvries, of als het seizoen is vers. Als je na het blancheren het vlies van de tuinbonen haalt smaken ze minder bitter, ze noemen dit dubbel doppen.
*halloumi is een kaas gemaakt van geiten-, schapen en koeienmelk. Het is een stevige zoute kaas die je heel goed kan bakken of grillen. Hij wordt niet zacht zoals andere kaassoorten. Het is een goede vegetarische vervanger van gerookte spekblokjes.
Bereiding :
Weeg de groente af en maak eventueel schoon als je vers gebruikt. Snij de wortel in plakjes en als je snijbonen of sperziebonen gebruikt snij deze in kleine stukjes. Hou alle groente nog wel apart.
Zet een ruime pan op met water en een klein beetje kruidenbouillon erin en breng aan de kook.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pecannoten op een laag vuur
Blanceer* alle groente apart per soort tot ze beet gaar zijn. Doe de tuinbonen als het laatste want van deze bonen verkleurd je water. Schep de groente zodra ze gaar genoeg is gelijk in een bak met heel koud water. Je kunt hier zelf ijsklontjes in doen. Als je de groente snel afkoelt behoudt het beter zijn kleur. Is de groente afgekoeld schep je het in een vergiet om goed te laten uitlekken. Je kunt dan alle groente bij elkaar gaan doen.
Kook in een andere pan de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de halloumi in kleine blokjes en bak de blokje mooi goudbruin in een koekenpan, of snij er plakken van en bak ze in een grillpan.
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de fijn gehakte pecannoten toe. Hou een beetje noten apart voor de garnering.
Je kunt de salade in 1 grote schaal opmaken door de groente en sla te mengen en als laatste de kaas erop te leggen, de dressing erover te doen en de noten. Je kan ook per persoon een mooi bord opmaken, zie foto. Je kunt de salade lauwwarm eten maar ook helemaal koud.
Eet smakelijk!
Tip:
liever geen quinoa? Vervang het door gebakken aardappeltjes of couscous.
Je kunt i.p.v. de halloumi ook uitgebakken gerookte spekjes toevoegen.
*blancheren is een kooktechniek waarbij meestal groente in kokend water kort wordt gekookt. Daarna wordt de groente afgespoeld of in koud water gelegd. Hierdoor stopt het kookproces. Groente blijft dan knapperig en behoud zijn kleur.
Ingrediënten :
salade
- 600 gr groente b.v:
Tuinbonen*
Tuinerwten*
Sperciebonen
Snijbonen
Groene asperge
Wortel
- 200 gr sla b.v. veldsla of eikenbladsla
- 450 gr Halloumi*
- 200 gr quinoa
Dressing
- 12 el walnotenolie
- 4 el witte wijn azijn
- 2 tl mosterd
- 2 tl honing
- Peper & zout
- Gedroogde oregano of bonenkruid
- 60 gr pecannoten
*kan uit de diepvries, of als het seizoen is vers. Als je na het blancheren het vlies van de tuinbonen haalt smaken ze minder bitter, ze noemen dit dubbel doppen.
*halloumi is een kaas gemaakt van geiten-, schapen en koeienmelk. Het is een stevige zoute kaas die je heel goed kan bakken of grillen. Hij wordt niet zacht zoals andere kaassoorten. Het is een goede vegetarische vervanger van gerookte spekblokjes.
Bereiding :
Weeg de groente af en maak eventueel schoon als je vers gebruikt. Snij de wortel in plakjes en als je snijbonen of sperziebonen gebruikt snij deze in kleine stukjes. Hou alle groente nog wel apart.
Zet een ruime pan op met water en een klein beetje kruidenbouillon erin en breng aan de kook.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pecannoten op een laag vuur
Blanceer* alle groente apart per soort tot ze beet gaar zijn. Doe de tuinbonen als het laatste want van deze bonen verkleurd je water. Schep de groente zodra ze gaar genoeg is gelijk in een bak met heel koud water. Je kunt hier zelf ijsklontjes in doen. Als je de groente snel afkoelt behoudt het beter zijn kleur. Is de groente afgekoeld schep je het in een vergiet om goed te laten uitlekken. Je kunt dan alle groente bij elkaar gaan doen.
Kook in een andere pan de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de halloumi in kleine blokjes en bak de blokje mooi goudbruin in een koekenpan, of snij er plakken van en bak ze in een grillpan.
Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de fijn gehakte pecannoten toe. Hou een beetje noten apart voor de garnering.
Je kunt de salade in 1 grote schaal opmaken door de groente en sla te mengen en als laatste de kaas erop te leggen, de dressing erover te doen en de noten. Je kan ook per persoon een mooi bord opmaken, zie foto. Je kunt de salade lauwwarm eten maar ook helemaal koud.
Eet smakelijk!
Tip:
liever geen quinoa? Vervang het door gebakken aardappeltjes of couscous.
Je kunt i.p.v. de halloumi ook uitgebakken gerookte spekjes toevoegen.
*blancheren is een kooktechniek waarbij meestal groente in kokend water kort wordt gekookt. Daarna wordt de groente afgespoeld of in koud water gelegd. Hierdoor stopt het kookproces. Groente blijft dan knapperig en behoud zijn kleur.
Maak een gratis website met Weebly