Kruidcake
Ingrediënten:
250 gr tarwebloem of 190 gr tarwebloem + 60 gr volkoren meel ( Je kunt ook speltmeel/ bloem gebruiken )
8 gr bakpoeder
175 gr bruine basterd
3 eetl keukenstroop
2 tl kaneel
0.5 tl foelie
0.5 tl gemalen kruidnagel
0.5 tl nootmuskaat
in plaats van de losse specerijen kun je ook 1.5 tl koekkruiden gebruiken
1/4 tl zout
100 ml melk of water
2 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een cakeblik van ongeveer 30 centimeter in en leg een stukje bakpapier in, dan kun je na het bakken de cake er gemakkelijker uithalen.
Meng alle droge ingrediënten in een mengkom door elkaar met een spatel of houten lepel.
Voeg dan de stroop, de melk of het water en de eieren toe. Meng alles kort goed door elkaar.
Bak de cake ongeveer 60 minuten. Kijk na 50 minuten met een satéprikker of hij al gaar is. Blijft de prikker schoon dan is de cake gaar.
Stort de cake gelijk op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
Met de ingrediënten kun je afwisselen. Zo kun je een deel van de basterdsuiker vervangen door kandijsuiker. Dit geeft weer een andere smaak aan de cake. Ook kun je noten toevoegen of gember. Het is maar net wat je lekker vind. Gewoon uitproberen dan heb je gelijk een goed excuus om deze cake vaker te bakken.
250 gr tarwebloem of 190 gr tarwebloem + 60 gr volkoren meel ( Je kunt ook speltmeel/ bloem gebruiken )
8 gr bakpoeder
175 gr bruine basterd
3 eetl keukenstroop
2 tl kaneel
0.5 tl foelie
0.5 tl gemalen kruidnagel
0.5 tl nootmuskaat
in plaats van de losse specerijen kun je ook 1.5 tl koekkruiden gebruiken
1/4 tl zout
100 ml melk of water
2 eieren
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet een cakeblik van ongeveer 30 centimeter in en leg een stukje bakpapier in, dan kun je na het bakken de cake er gemakkelijker uithalen.
Meng alle droge ingrediënten in een mengkom door elkaar met een spatel of houten lepel.
Voeg dan de stroop, de melk of het water en de eieren toe. Meng alles kort goed door elkaar.
Bak de cake ongeveer 60 minuten. Kijk na 50 minuten met een satéprikker of hij al gaar is. Blijft de prikker schoon dan is de cake gaar.
Stort de cake gelijk op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
Met de ingrediënten kun je afwisselen. Zo kun je een deel van de basterdsuiker vervangen door kandijsuiker. Dit geeft weer een andere smaak aan de cake. Ook kun je noten toevoegen of gember. Het is maar net wat je lekker vind. Gewoon uitproberen dan heb je gelijk een goed excuus om deze cake vaker te bakken.
Maak een gratis website met Weebly