Ingrediënten :
- 200 gr vlees ( kalfs of rund)
- 200 gr vastkokende aardappel
- 200 gr appel
- 100 gr augurk
- 40 gr ui
- Paar takjes peterselie
Bereiding :
Kook het vlees gaar maar niet zo graag dat het draadjesvlees is, je moet het nog in blokjes kunnen snijden. Als het gaar genoeg is laat je het vlees afkoelen pas als het goed koud is ga je het in kleine blokjes snijden.
Breng in een pan water aan de kook. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes ( brunoise) . Doe de blokjes in het kokende water en breng weer aan de kook (blancheren). Neem 1 blokje uit de pan en kijk of de aardappel gaar genoeg is. het moet niet te gaar zijn maar ook niet meer rauw.
Als de aardappel gaar genoeg is in een vergiet onder de koude kraan goed laten afkoelen. Leg de blokjes daarna op een schone theedoek om te drogen.
Snij de augurk in kleine blokjes en doe in een kom bij het vlees. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes. Voeg bij de augurk en het vlees. Voeg dan de aardappel toe. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de rest. Hou iets achter de hand voor de garnering als je de salade op een bord gaat opmaken.
Meng de mayonaise er door heen, het moet aan elkaar blijven plakken maar voeg niet te veel mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer bij de huzarensalade kropsla, een gekookt eitje en eventueel een stukje tomaat.
Eet smakelijk!
Tip:
Kook het vlees gaar maar niet zo graag dat het draadjesvlees is, je moet het nog in blokjes kunnen snijden. Als het gaar genoeg is laat je het vlees afkoelen pas als het goed koud is ga je het in kleine blokjes snijden.
Breng in een pan water aan de kook. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes ( brunoise) . Doe de blokjes in het kokende water en breng weer aan de kook (blancheren). Neem 1 blokje uit de pan en kijk of de aardappel gaar genoeg is. het moet niet te gaar zijn maar ook niet meer rauw.
Als de aardappel gaar genoeg is in een vergiet onder de koude kraan goed laten afkoelen. Leg de blokjes daarna op een schone theedoek om te drogen.
Snij de augurk in kleine blokjes en doe in een kom bij het vlees. Schil de appel en snij ook deze in kleine blokjes. Voeg bij de augurk en het vlees. Voeg dan de aardappel toe. Hak de peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de rest. Hou iets achter de hand voor de garnering als je de salade op een bord gaat opmaken.
Meng de mayonaise er door heen, het moet aan elkaar blijven plakken maar voeg niet te veel mayonaise toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer bij de huzarensalade kropsla, een gekookt eitje en eventueel een stukje tomaat.
Eet smakelijk!
Tip:
- heb je minder tijd gebruik dan ham in blokjes gesneden.
- voor iets meer kleur in de salade kun je wat doperwten uit de diepvries toevoegen of wat wortel in blokjes gesneden en geblancheerd.
- Serveer je het als voorgerecht maak de salade dan op met behulp van een ring.
Maak een gratis website met Weebly