Echt veel lekkerder dan uit die bekende pot!!!
Het recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
* 500 gram kipfilet of kippendijen
* 1 flinke ui ( Fodmap: het groen van bosui)
* 1 klein blikje ananassap
* 1 thl sambal
* 3/4 eetlepel bruine basterdsuiker
* 3/4 geroosterde paprika uit een pot
* 1 flinke wortel
* 50 gram taugé
* 150 ml water
* 1 groot blikje tomatenpuree = 140 gram
* 3 eetl gembersiroop
* 100 gram cashewnoten
* 2 eetl wijnazijn
* 2 eetl zoete pepersaus
Bereiden:
* Kip schoonmaken en in stukjes snijden.
* Alle groente schoonmaken en in gelijke stukjes snijden.
* Kip aanbraden in de pan, als hij mooi bruin is uit de pan halen.
* Ui aanbakken, paprika, wortel erbij doen en even mee bakken.
* Tomatenpuree even meebakken. Dit noemen ze ontzuren, als je dit niet doet dan blijft de tomatenpuree zuurder.
* Water, ananassap, azijn, suiker, sambal, gembersiroop en de zoete pepersaus erbij doen en alles goed doorroeren.
* Kip er weer bij doen en alles even zachtjes laten doorkoken. Proeven of hij goed op smaak is, anders nog wat peper, zout of suiker toevoegen.
* Als de saus wat dun is kun je wat maïzena erbij doen. Neem ongeveer een eetlepel maïzena in een kommetje, doe er wat water bij en los de maïzena op. Voeg het dan toe aan de saus, kort meekoken. Doe dit op het laatst. Voeg ook de noten en de taugé op het laatst toe anders worden ze zacht.
Lekker met rijst en gebakken uitjes, en natuurlijk de stukjes ananas!
Eet smakelijk!
Het recept is voor 4 personen
Ingrediënten:
* 500 gram kipfilet of kippendijen
* 1 flinke ui ( Fodmap: het groen van bosui)
* 1 klein blikje ananassap
* 1 thl sambal
* 3/4 eetlepel bruine basterdsuiker
* 3/4 geroosterde paprika uit een pot
* 1 flinke wortel
* 50 gram taugé
* 150 ml water
* 1 groot blikje tomatenpuree = 140 gram
* 3 eetl gembersiroop
* 100 gram cashewnoten
* 2 eetl wijnazijn
* 2 eetl zoete pepersaus
Bereiden:
* Kip schoonmaken en in stukjes snijden.
* Alle groente schoonmaken en in gelijke stukjes snijden.
* Kip aanbraden in de pan, als hij mooi bruin is uit de pan halen.
* Ui aanbakken, paprika, wortel erbij doen en even mee bakken.
* Tomatenpuree even meebakken. Dit noemen ze ontzuren, als je dit niet doet dan blijft de tomatenpuree zuurder.
* Water, ananassap, azijn, suiker, sambal, gembersiroop en de zoete pepersaus erbij doen en alles goed doorroeren.
* Kip er weer bij doen en alles even zachtjes laten doorkoken. Proeven of hij goed op smaak is, anders nog wat peper, zout of suiker toevoegen.
* Als de saus wat dun is kun je wat maïzena erbij doen. Neem ongeveer een eetlepel maïzena in een kommetje, doe er wat water bij en los de maïzena op. Voeg het dan toe aan de saus, kort meekoken. Doe dit op het laatst. Voeg ook de noten en de taugé op het laatst toe anders worden ze zacht.
Lekker met rijst en gebakken uitjes, en natuurlijk de stukjes ananas!
Eet smakelijk!
Maak een gratis website met Weebly