
Ingrediënten :
*400 gr kipfilet of kippendijen
*1 ui fijngesneden
*1 teen knoflook
*2 tl kerrie
*2 el mosterd naar keuze
*1 el honing
*Peper en zout
*2 el bloem
*Kookroom
*250 gr gerookte spekreepjes
*Boter
*Water
*1-2 koolraap, ligt aan het gewicht van de koolraap. Minimaal 250 gr p.p.
*400 gr kipfilet of kippendijen
*1 ui fijngesneden
*1 teen knoflook
*2 tl kerrie
*2 el mosterd naar keuze
*1 el honing
*Peper en zout
*2 el bloem
*Kookroom
*250 gr gerookte spekreepjes
*Boter
*Water
*1-2 koolraap, ligt aan het gewicht van de koolraap. Minimaal 250 gr p.p.
Bereiding :
Snij de kip in reepjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
Schil de koolraap en snij met een spiraalsnijder in dunne reepjes. Heb je geen spiraalsnijder kun je met een kaasschaaf dunne plakken snijden. Dan heb je een soort van tagliatelle. Je kunt de koolraap ook in kleine blokjes snijden.
Ruime pan met water opzetten en aan de kook brengen.
Gerookte spekreepjes op een laag vuur in een droge koekenpan opzetten. De spekjes op laag vuur krokant laten bakken.
Smelt de boter in een diepe hapjespan/ wokpan. Bak de kip goudbruin en neem uit de pan. Strooi peper en zout over de kip tijdens het bakken. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg dan de kerrie toe en bak deze even kort mee. Hierdoor komen de smaken van de specerijen goed vrij. Voeg de kip weer toe en roer alles goed door elkaar. Strooi dan de bloem erover en bak deze ook even kort mee. Voeg dan de room toe en zoveel wat totdat er een mooie romige saus ontstaat.
Dan de mosterd en honing toevoegen. Proef de saus naar eigen smaak nog peper, zout of ets mosterd toevoegen.
De uitgebakken spekreepjes erdoor doen.
Als de saus klaar is de koolraap-spaghetti in het kokende water doen. Het water weer aan de kook brengen. Als het water kookt de koolraap-spaghetti eruit halen. Heb je de koolraap in wat dikkere reepjes of blokjes iets langer laten doorkoken. Neem een stukje ui de pan om te kijken of het voldoende gaar is.
De koolraap- spaghetti door de saus roeren.
Wil je er ‘gewone’ pasta bij koken dan kun je de hoeveelheid koolraap wat minder doen. Neem je minimaal 250 gr koolraap p.p dan hoeft er geen aparte pasta bij.
Eet smakelijk!
Tip:
Ook lekker met rul gebakken gehakt in plaats van kip.
Maak een gratis website met Weebly