
Ingrediënten :
Soep:
Soepstengels (32 stuks):
*Vadouvan is een specerijenmengsel met Indiase kruiden met een Franse twist.
Soep:
- 1 prei
- 1/2 knolselderij
- 2 kleine zoete aardappels
- 1 rode puntpaprika
- 1 eetlepel Vadouvan* kruiden ( Jonnie Boer)
- 1 blikje linzen (400 gr)
- 1 liter groentebouillon
- Klontje boter
Soepstengels (32 stuks):
- 400 gr (spelt)volkorenmeel
- 50 ml olijfolie
- 2 theelepel bakpoeder
- 150 ml water
- 1 theelepel zout
*Vadouvan is een specerijenmengsel met Indiase kruiden met een Franse twist.
Bereiding :
Soep:
Maak alle groente schoon en snij in gelijk blokjes en prei in dunne reepjes. Laat de boter in een pan met dikke bodem warm worden en voeg dan de prei toe. Laat op een matig vuur de prei rustig bakken. Voeg dan de paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg dan de knolselderij en de zoete aardappel toe en bak ook kort mee. Voeg de specerijen toe en bak deze even mee. Door de specerijen mee te bakken komen de smaken mooi los. Blus het af met de groentebouillon en voeg ook de linzen toe. Laat alles ongeveer 20-30 minuten koken. Breng eventueel op smaak met peper en/of zout.
Soepstengels:
Weeg alle ingrediënten in een ruime kom af. Meng met een houten lepel alles goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat. Neem deze deegbal uit de kom en kneed het deeg nog even door. Laat het deeg ongeveer een 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in ongeveer 32 gelijke stukjes. Rol de stukjes deeg uit tot een dunne rol van ongeveer 30 cm lang. Maak niet alles tegelijk maar zoveel als er op de bakplaat passen. Leg over de rest een stukje vershoudfolie zodat het niet uitdroogt. Bak de soepstengels in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een rooster en bak de volgende bakplaat.
Eet smakelijk!
Tip:
Soep:
Maak alle groente schoon en snij in gelijk blokjes en prei in dunne reepjes. Laat de boter in een pan met dikke bodem warm worden en voeg dan de prei toe. Laat op een matig vuur de prei rustig bakken. Voeg dan de paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg dan de knolselderij en de zoete aardappel toe en bak ook kort mee. Voeg de specerijen toe en bak deze even mee. Door de specerijen mee te bakken komen de smaken mooi los. Blus het af met de groentebouillon en voeg ook de linzen toe. Laat alles ongeveer 20-30 minuten koken. Breng eventueel op smaak met peper en/of zout.
Soepstengels:
Weeg alle ingrediënten in een ruime kom af. Meng met een houten lepel alles goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat. Neem deze deegbal uit de kom en kneed het deeg nog even door. Laat het deeg ongeveer een 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in ongeveer 32 gelijke stukjes. Rol de stukjes deeg uit tot een dunne rol van ongeveer 30 cm lang. Maak niet alles tegelijk maar zoveel als er op de bakplaat passen. Leg over de rest een stukje vershoudfolie zodat het niet uitdroogt. Bak de soepstengels in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin en knapperig. Laat afkoelen op een rooster en bak de volgende bakplaat.
Eet smakelijk!
Tip:
- Meng door het deeg van de soepstengels Italiaanse kruiden voor een twist.
- Voor kaasstengels meng je fijn geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, door het deeg en rol je de stengels door de kaas voordat je ze gaat bakken.
Maak een gratis website met Weebly