Ingrediënten :
Bereiding :
Meng van alle ingrediënten een glad beslag. Voeg dan eventueel een vulling naar keuze toe. Wil je een vulling met vers fruit voeg dit dan pas toe nadat het beslag heeft staan rusten.
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten.
Verhit in een hete koekenpan wat olie of roomboter. Bak 1 grote pannenkoek of zoveel kleintjes als in de pan passen.
Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer ze met garnering naar keuze.
Het is lekker om de appel met suiker en kaneel even kort in de koekenpan te laten karamelliseren.
Ze zijn ook koud erg lekker. Heb je grote pannenkoeken gemaakt dan kun je deze ook gebruiken als wrap die je kunt vullen met bijvoorbeeld roomkaas, sla, avocado en eventueel een plakje vleeswaren of zalm.
Je kunt de havermoutpannenkoeken dus ook als lunch eten.
Eet smakelijk!
- 150 gr havermout
- 50 gr boekweitmeel of volkoren meel
- 2 eieren
- 300 ml (amandel)melk
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- Handvol blauwe bessen of,
- Banaan ( gebruik dan iets minder melk) of,
- Handvol noten naar smaak of,
- 2 el fijn geraspte wortel of,
- 2 el fijn geraspte courgette of,
- Handvol krenten en rozijnen.
- Handvol chocolade druppels enz, enz..
- Vers fruit naar smaak of,
- Fijn gesneden appel met suiker en kaneel of,
- Honing of,
- Verse vruchtensaus
Bereiding :
Meng van alle ingrediënten een glad beslag. Voeg dan eventueel een vulling naar keuze toe. Wil je een vulling met vers fruit voeg dit dan pas toe nadat het beslag heeft staan rusten.
Laat het beslag ongeveer 20 minuten rusten.
Verhit in een hete koekenpan wat olie of roomboter. Bak 1 grote pannenkoek of zoveel kleintjes als in de pan passen.
Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin. Serveer ze met garnering naar keuze.
Het is lekker om de appel met suiker en kaneel even kort in de koekenpan te laten karamelliseren.
Ze zijn ook koud erg lekker. Heb je grote pannenkoeken gemaakt dan kun je deze ook gebruiken als wrap die je kunt vullen met bijvoorbeeld roomkaas, sla, avocado en eventueel een plakje vleeswaren of zalm.
Je kunt de havermoutpannenkoeken dus ook als lunch eten.
Eet smakelijk!
Maak een gratis website met Weebly