Ik had al vaker zelf granola gemaakt maar ik miste toch wel die lekker crunchy muesli die je in de winkel kan kopen.
Omdat ik met het fodmap dieet geen tarwe meer eet kon ik die helaas niet meer eten. Hoe krijg je nu toch die lekkere knapperige stukken in de granola? Verschillende recepten uit geprobeerd maar het was het net niet elke keer. Totdat ik een recept zag waar ze eiwit hadden toegevoegd. En dat was dus de oplossing! De granola is heerlijk knapperig en er zaten van die lekker 'brokken' in.
Ingrediënten:
* 250 gr havermout of 150 gr havermout en 100 gr speltvlokken of andere vlokken
* 150 gram grof gehakte noten naar keuze ( hazelnoot, walnoot, pecannoten enz. Let op met fodmap!! )
* 50 gram pitten naar keuze ( zonnebloem, pompoen, pijnboom)
* 25 gram lijnzaad
* 15 gram geraspte kokos
* 2 eetlepel citroensap
* 2.5 eetlepel olijfolie
* 3 eetlepel honing ( fodmap: ahorn siroop)
* 2 opgeklopte eiwitten
* naar smaak wat zout en/ of kaneel
Bereiden:
* meng alle droge ingrediënten met elkaar.
* meng het citroensap, de olijfolie en de siroop met elkaar en meng door de droge ingrediënten.
* klop de eiwitten goed stijf en meng deze er ook door het mengsel.
* verspreid de granola over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
* zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden.
* bak de granola ongeveer 30 minuten. Zet de wekker elke keer op 10 minuten en roer het dan even goed door. Hou het wel goed in de gaten want het kan snel aanbranden.
* laat de granola goed afkoelen en bewaar in een (weck)pot.
Omdat ik met het fodmap dieet geen tarwe meer eet kon ik die helaas niet meer eten. Hoe krijg je nu toch die lekkere knapperige stukken in de granola? Verschillende recepten uit geprobeerd maar het was het net niet elke keer. Totdat ik een recept zag waar ze eiwit hadden toegevoegd. En dat was dus de oplossing! De granola is heerlijk knapperig en er zaten van die lekker 'brokken' in.
Ingrediënten:
* 250 gr havermout of 150 gr havermout en 100 gr speltvlokken of andere vlokken
* 150 gram grof gehakte noten naar keuze ( hazelnoot, walnoot, pecannoten enz. Let op met fodmap!! )
* 50 gram pitten naar keuze ( zonnebloem, pompoen, pijnboom)
* 25 gram lijnzaad
* 15 gram geraspte kokos
* 2 eetlepel citroensap
* 2.5 eetlepel olijfolie
* 3 eetlepel honing ( fodmap: ahorn siroop)
* 2 opgeklopte eiwitten
* naar smaak wat zout en/ of kaneel
Bereiden:
* meng alle droge ingrediënten met elkaar.
* meng het citroensap, de olijfolie en de siroop met elkaar en meng door de droge ingrediënten.
* klop de eiwitten goed stijf en meng deze er ook door het mengsel.
* verspreid de granola over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
* zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 150 graden.
* bak de granola ongeveer 30 minuten. Zet de wekker elke keer op 10 minuten en roer het dan even goed door. Hou het wel goed in de gaten want het kan snel aanbranden.
* laat de granola goed afkoelen en bewaar in een (weck)pot.
Maak een gratis website met Weebly