Cannelloni 'a modo loro'

Ingrediënten :
- 300 gr kipgehakt*
- 1 ei
- 3 el havermout
- 3 tl kipkruiden, b.v. Chick mix BBQ kruiden
- 3 lente ui of 1 ui
- 2 teen knoflook
- 2 rode punt paprika
- 5 trostomaten
- 1 winterwortel
- 2 tl (riet)suiker
- 2 el balsamico azijn
- ½ gerookte paprika poeder
- Peper & zout
- (verse) basilicum
- Verse lasagne vellen of gedroogde cannelloni
- Mozzarella
- 1 pakje Serranoham
Bereiding :
Meng het ei, de havermout en de kruiden door het kipgehakt. Doe het gehakt in een spuitzak. Heb je die niet dan kun je ook een plasticzak nemen en hier een hoekje vanaf knippen.
Leg op een plakje serranoham 1 vel (verse) lasagne. Spuit hier een worstje van kipgehakt op en maak er een rolletje van. Maak zo 8 rolletjes. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak alle groente schoon en snij in mooie gelijkmatige blokjes.
Fruit de ui of lenteui op een laag vuur aan in een koekenpan. Voeg dan de wortel, paprika en knoflook toe en bak even mee. Blus het af met de balsamico azijn. Voeg dan de suiker en de paprikapoeder toe. Als laatste voeg je de tomatenstukjes en de basilicum toe. Roer alles goed om en laat even iets in koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Giet de saus over de cannelloni. Snij of scheur de mozzarella in plakjes en verdeel over de saus.
Bak de cannelloni ongeveer 25 minuten.
Eet smakelijk!
Tips:
Meng het ei, de havermout en de kruiden door het kipgehakt. Doe het gehakt in een spuitzak. Heb je die niet dan kun je ook een plasticzak nemen en hier een hoekje vanaf knippen.
Leg op een plakje serranoham 1 vel (verse) lasagne. Spuit hier een worstje van kipgehakt op en maak er een rolletje van. Maak zo 8 rolletjes. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak alle groente schoon en snij in mooie gelijkmatige blokjes.
Fruit de ui of lenteui op een laag vuur aan in een koekenpan. Voeg dan de wortel, paprika en knoflook toe en bak even mee. Blus het af met de balsamico azijn. Voeg dan de suiker en de paprikapoeder toe. Als laatste voeg je de tomatenstukjes en de basilicum toe. Roer alles goed om en laat even iets in koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Giet de saus over de cannelloni. Snij of scheur de mozzarella in plakjes en verdeel over de saus.
Bak de cannelloni ongeveer 25 minuten.
Eet smakelijk!
Tips:
- Voor een koolhydraatarme variant vervang de pasta door koolbladeren. Dit kan met witte kool of spitskool of savooiekool. Maak de bladeren voorzichtig los van de kool en blancheer ze kort.
- Je kan ook gebruikmaken gedroogde lasagne vellen. Breng ze in een pan water aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. De vellen moeten zacht zijn zodat je ze kan oprollen.
Maak een gratis website met Weebly