Brownie met pecannoten
Ingrediënten:
* 75 gr pecannoten
* 200 gr boter
* 115 gr pure chocolade
* 2 eieren
* 300 gr rietsuiker
* 1/4 tl zout
* 1 tl vanille- extract
* 125 gr bloem
* 25 gr cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze in 7 tot 9 minuten goudbruin.
Laat de noten even afkoelen en hak ze dan grof.
Vet een bakblik in van ongeveer 20 bij 20 centimeter. Bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Zeef de bloem samen met de cacaopoeder zodat er geen klontjes meer inzitten.
Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom en smelt beide au bain-marie. Laat het mengsel iets afkoelen. Leg de eieren even in een kom met warm water. Als de eieren warm zijn kun je ze nog luchtiger kloppen.
Klop de eieren met de suiker, het zout en het vanille-extract luchtig. Het mengsel moet licht van kleur worden en als een lint van de garde aflopen. Dit duurt ongeveer 5 minuten met een mixer.
Spatel voorzichtig het chocolademengsel door het luchtige eiermengsel tot het een egaal geheel is. Spatel vervolgens ook de bloem met het cacaopoeder erdoorheen. Meng de helft van de noten erdoorheen.
Giet het mengsel in het bakblik. Strooi de andere helft van de noten eroverheen. Bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de brownie volledig afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukjes snijdt. Als het lukt om er zo lang van af te blijven!!
* 75 gr pecannoten
* 200 gr boter
* 115 gr pure chocolade
* 2 eieren
* 300 gr rietsuiker
* 1/4 tl zout
* 1 tl vanille- extract
* 125 gr bloem
* 25 gr cacaopoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel de pecannoten over de bakplaat en rooster ze in 7 tot 9 minuten goudbruin.
Laat de noten even afkoelen en hak ze dan grof.
Vet een bakblik in van ongeveer 20 bij 20 centimeter. Bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Zeef de bloem samen met de cacaopoeder zodat er geen klontjes meer inzitten.
Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom en smelt beide au bain-marie. Laat het mengsel iets afkoelen. Leg de eieren even in een kom met warm water. Als de eieren warm zijn kun je ze nog luchtiger kloppen.
Klop de eieren met de suiker, het zout en het vanille-extract luchtig. Het mengsel moet licht van kleur worden en als een lint van de garde aflopen. Dit duurt ongeveer 5 minuten met een mixer.
Spatel voorzichtig het chocolademengsel door het luchtige eiermengsel tot het een egaal geheel is. Spatel vervolgens ook de bloem met het cacaopoeder erdoorheen. Meng de helft van de noten erdoorheen.
Giet het mengsel in het bakblik. Strooi de andere helft van de noten eroverheen. Bak de brownie in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de brownie volledig afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukjes snijdt. Als het lukt om er zo lang van af te blijven!!
Maak een gratis website met Weebly