Broodje hamburger met augurkenrelish en barbecuesaus
Ingrediënten broodje
Ingrediënten hamburger
Ingrediënten barbecuesaus
Ingrediënten augurkenrelish
Bereiden
Broodjes,
1) meng bloem,zout, gist en suiker in een kom. Voeg al kneden de helft van het ei, de boter en de 140 ml melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten tot het een soepel deeg is.
2) Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek hem af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen.
3) Druk het lucht uit het deeg en bol het op en laat het even 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 4 tot 6 porties. Bol het deeg op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nog weer rijzen totdat ze in volume zijn gerezen.
4) Verwarm de oven voor op 250 graden.
5) roer door het overige ei 1 eetlepel melk en bestrijk de bolletjes hiermee. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
Barbecuesaus,
1) snij de rode peper in kleine stukjes. Meng de tomatenketchup, rode peper, rietsuiker, 1 el azijn, de koffie, de wisky en de honing in een pan. Breng aan de kook en laat 10 min. inkoken.
Augurkenrelish,
1) snij de augurken klein. Snipper de sjalotten. Breng de augurken en de sjalot aan de kook met de azijn en de rietsuiker. Laat 10 minuten inkoken.
Hamburgers,
1) Meng alle ingrediënten voorzichtig en kort. Is het nog erg nat? Voeg dan nog wat havermout toe.
2) Vorm er 4 mooie burgers van. Heb je een uitsteekring van ongeveer 10 cm? Gebruik deze dan om de hamburgers mee te vormen. Leg de vorm op een plat bordje, wat je eventueel even iets invet met olie. Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk het aan met de achterkant van een kleine lepel. Leg de hamburger op een stukje keukenplastic. Laat de hamburgers afgedekt met plastic minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Smeer de hamburgers voor het bakken in met olijfolie. Bak de hamburgers op een barbecue of grillpan. Keer ze bij voorkeur maar één keer om.
Variatie:
*Bak een plakje bacon uit en leg dit bovenop de hamburger.
*Hou je van kaas? Leg dan een plakje kaar op de hamburger kort voordat hij bijna klaar is. Hiervoor kun je elke soort kaas gebruiken erg lekker is dan ook geitenkaas.
- 1 ei
- 275 gr bloem
- 1 tl zout
- 3,5 gr droge gist
- 1 el suiker
- 25 gr boter op kamertemperatuur
- 140 ml melk op kamertemperatuur
Ingrediënten hamburger
- 500 gr rundergehakt
- 1 ei
- 100 gr gerookte spekblokjes
- 2 tl sambal
- 2 el ketjap
- 2 el worcestersaus
- 100 - 150 gr havermout
Ingrediënten barbecuesaus
- 1 rode peper
- 200 ml tomatenketchup
- 50 gr rietsuiker
- 1 el witte wijn azijn
- 20 ml sterke koude koffie
- 2 el wiskey
- 1 el honing
Ingrediënten augurkenrelish
- 6 augurken
- 3 sjalotten
- 75 ml ciderazijn
- 50 gr rietsuiker
- beetje zout
Bereiden
Broodjes,
1) meng bloem,zout, gist en suiker in een kom. Voeg al kneden de helft van het ei, de boter en de 140 ml melk toe. Kneed ongeveer 10 minuten tot het een soepel deeg is.
2) Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek hem af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen.
3) Druk het lucht uit het deeg en bol het op en laat het even 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 4 tot 6 porties. Bol het deeg op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nog weer rijzen totdat ze in volume zijn gerezen.
4) Verwarm de oven voor op 250 graden.
5) roer door het overige ei 1 eetlepel melk en bestrijk de bolletjes hiermee. Bestrooi ze met sesamzaad en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
Barbecuesaus,
1) snij de rode peper in kleine stukjes. Meng de tomatenketchup, rode peper, rietsuiker, 1 el azijn, de koffie, de wisky en de honing in een pan. Breng aan de kook en laat 10 min. inkoken.
Augurkenrelish,
1) snij de augurken klein. Snipper de sjalotten. Breng de augurken en de sjalot aan de kook met de azijn en de rietsuiker. Laat 10 minuten inkoken.
Hamburgers,
1) Meng alle ingrediënten voorzichtig en kort. Is het nog erg nat? Voeg dan nog wat havermout toe.
2) Vorm er 4 mooie burgers van. Heb je een uitsteekring van ongeveer 10 cm? Gebruik deze dan om de hamburgers mee te vormen. Leg de vorm op een plat bordje, wat je eventueel even iets invet met olie. Doe het gehaktmengsel in de vorm en druk het aan met de achterkant van een kleine lepel. Leg de hamburger op een stukje keukenplastic. Laat de hamburgers afgedekt met plastic minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Smeer de hamburgers voor het bakken in met olijfolie. Bak de hamburgers op een barbecue of grillpan. Keer ze bij voorkeur maar één keer om.
Variatie:
*Bak een plakje bacon uit en leg dit bovenop de hamburger.
*Hou je van kaas? Leg dan een plakje kaar op de hamburger kort voordat hij bijna klaar is. Hiervoor kun je elke soort kaas gebruiken erg lekker is dan ook geitenkaas.
Maak een gratis website met Weebly