Ingrediënten:
- 400 gr rundergehakt
- 1 courgette
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 el tomatenpuree
- Italiaanse kruiden vers of gedroogd
- peper & zout
- naar smaak iets suiker
- 400 gr pasta naar keuze
- naar smaak Parmezaanse kaas.
Bereiding :
Zet een pan op het vuur met water en eventueel een bouillonblokje voor de pasta.
Maak alle groente schoon en snij in even grote blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Doe het gehakt in een ruime braadpan of hapjespan en laat het op een laag vuur rustig bruin en rul bakken.
Als het gehakt mooi bruin is voeg je de ui de knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg dan de groente toe en roerbak deze ook even mee.
Dan voeg je de tomatenpuree toe en bakt deze even mee. Dit noemen ze het ontzuren van de tomatenpuree. Dan doe je de tomatenblokjes uit blik erbij.
Roer alles even goed door en meng dan de kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker.
Laat alles even rustig sudderen.
Als het water kookt doe je de pasta erin en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Je kunt de pasta door de saus roeren maar je kunt dit ook op het bord doen. Lekker met wat Parmezaanse kaas.
Tips:
Voor meer smaak kun je ook de saus, zonder alle groente, maken en deze minimaal een uur laten stoven. Hierdoor zal de smaak intenser worden. De groente doe je er ongeveer een half uur voordat je het gaat eten erdoor. Hierdoor behoudt de groente een bite.
Wil je de saus iets pittiger maken? Doe er dan iets paprikapoeder door.
Varieer met de groente naar eigen smaak.
De saus maken van verse tomaten? Snij de tomaten in stukken doe ze samen met de ui, knoflook, kruiden, peper en zout in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en rooster alles ongeveer 30-45 minuten in een oven van 180 graden. Laat even iets afkoelen en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus. Doe deze saus door het rul gebakken gehakt, en voeg dan de groente toe. Iets meer werk maar zeker de moeite waard om eens te proberen.
Eet smakelijk!
Zet een pan op het vuur met water en eventueel een bouillonblokje voor de pasta.
Maak alle groente schoon en snij in even grote blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Doe het gehakt in een ruime braadpan of hapjespan en laat het op een laag vuur rustig bruin en rul bakken.
Als het gehakt mooi bruin is voeg je de ui de knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg dan de groente toe en roerbak deze ook even mee.
Dan voeg je de tomatenpuree toe en bakt deze even mee. Dit noemen ze het ontzuren van de tomatenpuree. Dan doe je de tomatenblokjes uit blik erbij.
Roer alles even goed door en meng dan de kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker.
Laat alles even rustig sudderen.
Als het water kookt doe je de pasta erin en kook deze volgens de aanwijzing op de verpakking.
Je kunt de pasta door de saus roeren maar je kunt dit ook op het bord doen. Lekker met wat Parmezaanse kaas.
Tips:
Voor meer smaak kun je ook de saus, zonder alle groente, maken en deze minimaal een uur laten stoven. Hierdoor zal de smaak intenser worden. De groente doe je er ongeveer een half uur voordat je het gaat eten erdoor. Hierdoor behoudt de groente een bite.
Wil je de saus iets pittiger maken? Doe er dan iets paprikapoeder door.
Varieer met de groente naar eigen smaak.
De saus maken van verse tomaten? Snij de tomaten in stukken doe ze samen met de ui, knoflook, kruiden, peper en zout in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en rooster alles ongeveer 30-45 minuten in een oven van 180 graden. Laat even iets afkoelen en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus. Doe deze saus door het rul gebakken gehakt, en voeg dan de groente toe. Iets meer werk maar zeker de moeite waard om eens te proberen.
Eet smakelijk!
Maak een gratis website met Weebly