8/7/2018 0 Reacties Hoe een nieuw recept ontstaatSinds een klein jaar ben ik regelmatig in het weekend te vinden in onze Albert Heijn. Niet om boodschappen te doen maar om te koken.
In onze AH hebben ze een demonstratie kookeiland. Vorig jaar las ik op facebook een oproep dat ze een nieuwe kok zochten voor het kookeiland. Daar heb ik op gereageerd en sinds die tijd sta ik regelmatig te koken in de AH. En dan niet omdat het zo druk is! Het leukste vind ik dat ik alle vrijheid heb in wat ik ga koken. Nu ben ik totaal niet van kant en klaar en maak ik het liefste alles zelf. Ook vind ik het belangrijk om met groente van het seizoen te koken. Zo is het nu weer de tijd van de tuinboontjes. Je kunt ze nu zelfs vers kopen bij de AH. Dan moet je ze eerst nog doppen. Dat is best wel een klusje maar wel leuk om te doen. Goed ik wilde dus aan de slag met tuinbonen, een niet alledaags ingrediënt. Nu wilde ik er ook iets anders mee doen dan alleen maar koken met een sausje of zo. En dan start dus het ontwikkelen van een nieuw recept. Eerst ga ik kijken naar bestaande recepten met de ingrediënten die ik in gedachte heb. Voor nu dus tuinbonen, quinoa en nog wat andere groente. Hier gaat best wel wat werk in zitten. Meestal kijk ik bij afbeeldingen of maak ik gebruik van Pinterest. Maar pak ik ook kookboeken en bladen voor inspiratie. Als ik dan wat verschillende voorbeelden heb ga ik kijken op welke manier ik ze weer kan combineren om zo weer tot een nieuw recept te komen. En zo kan het ook gebeuren dat ik weer een nieuw ingrediënt leer kennen. In het geval van deze maaltijdsalade ging het om Halloumi. Nog nooit van gehoord laat staat gegeten. Dus ik naar de AH en kijken of ze Halloumi hadden. Daarna komt het testen van het recept. Ook dit is altijd weer spannend. Zeker als je een ingrediënt gebruikt wat je niet kent, je hebt dan geen idee wat voor een smaak het zal hebben. In het geval van de Halloumi en de maaltijdsalade pakte het goed uit, ik moest alleen de dressing iets aanpassen, verder was deze keer het recept geslaagd. Soms pakt het ook anders uit. In dezelfde week had ik een hartige taart gemaakt met een recept voor een glutenvrij deeg. Dit was echt een recept wat weer terug moest naar de tekentafel. Het recept voor de maaltijdsalade werd goed gekeurd en heb ik staan koken in de AH. De reacties waren erg positief en ik heb veel mensen kennis leren maken met Halloumi. Gelukkig was ik niet de enigste die het niet kende. Het bovenstaande is een mooi bruggetje naar leefstijl coaching. Als je in je leven merkt dat er iets anders zou moeten, of het loopt even niet zo lekker, Je kan dan opzoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Soms lukt het om zelf tot een nieuwe oplossing te komen. Maar het kan ook zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of dat je het lastig vindt om dat te vinden wat jou kan helpen. Zoals ik nieuwe recepten ontwikkel kan ik ook samen met jou gaan kijken naar wat er nodig is in jouw leven. Het kan dat je iets heel nieuws moet proberen, net zoals ik een nieuw ingrediënt probeer voor mijn recept. Best wel spannend want je kent het niet. Maar het kan ook zijn dat je juist iets waar je heel erg mee bekend bent, zoals de tuinbonen in dit recept, eens totaal anders gaat aanpakken of gaat bekijken. En zo ontwikkel jij weer een nieuw recept voor je leven. Het recept voor de maaltijdsalade met de tuinbonen en de Halloumi staat op mijn site mocht je hem willen maken. Laat gerust een berichtje achter hoe je de salade vond, of wat jij er zelf nog aan hebt veranderd. Wil je aan de slag met het recept van je leven? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of bel: 06-25 12 04 60 Groetjes, Lucette
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
Maak een gratis website met Weebly